Kemikalier er noget, vi ofte kommer i kontakt med i hverdagen. Det findes både på arbejdspladser og derhjemme i fritiden. Kemikalier er dog praktiske på mange måder, og de kan blandt andet få toilettet til at skinne. Samtidig indgår det i alt fra kosmetik til elektronik. Dog er der en bagside, da kemikalier ofte er allergifremkaldende.

Problemet med kemikalierne er, at der findes hormonforstyrrende stoffer i dem. De kan medføre eksem/allergi, som oftest optræder som rød og irriteret hud. For at forebygge dette kan det være en ide at benytte sig af engangshandsker. Engangshandsker sørger for at mindske kontakt til de allergifremkaldende stoffer samt overførsel af bakterier.

Pas på dig selv og andre

Som udgangspunkt er benyttelse af engangshandsker godt for at beskytte sig selv og sine hænder. Men bakterier overføres nemt via mennesker, og disse bakterier er ikke altid gode. De kan medføre forskellige sygdomme. Derfor er handskerne essentielle, hvis man er i tæt kontakt med andre mennesker på sin arbejdsplads.

Der findes et utal af engangshandsker, som man kan vælge mellem. De fleste kender nok til handskerne i kiosken med bland-selv-slik, som er let at tage af og på. Disse er steder, hvor bakterier let spredes. Andre former for engangshandsker er for eksempel:

  • Vinylhandsker er velegnede til lettere rengøring.
  • Latexhandsker står imod olie og er egnet til brug af fødevarer.
  • Nitrilhandsker velegnet til stærke kemikalier. Giver et godt greb grundet dens pasform.

Hvilken handske skal man vælge?

Med de mange forskellige slags engangshandsker kan det være svært at vælge de rigtige. Vinylhandsker giver kun minimal beskyttelse, og derfor kan det være en god ide at vælge nogle andre, hvis handsken skal bruges i længere tid og til kraftigere kemikalier. Nitrilhandsker er derimod et godt valg. De indeholder nemlig ikke latexproteiner.

Latexproteiner kan gøre huden irriteret, og der kan opstå eksem. Nitrilhandsken er lavet af nitrilgummi. Det er en syntetisk type gummi, som ikke er allergifremkaldende, som latex normalt er. De har god modstandsdygtighed overfor olieprodukter og kemikalier. Derudover opfylder de krav indenfor den medicinske verden, hvilket gør dem ideelle til, når bakterier skal undgås.