Hvis du overvejer et efterskole ophold, skal du selvfølgelig også finde den rigtige skole der passer til dine ønsker. Udbuddet byder på mange sjove interesser, hvor du kan vælge lige præcist dèt, du brænder for. Derfor gælder det selvfølgelig også om at kigge på de forskellige linjefag og linjer.

Brug disse tips til vælge den rigtige efterskole for dig, så du får et godt ophold med mange sjove oplevelser.

Vælg efterskole

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af, om du skal tage et efterskole ophold i 8, 9 eller 10 klasse. Og ikke mindst, hvilken type efterskole.

Der findes idræts efterskoler med mange forskellige linjer som gymnastik, fodbold, dans eller andre skoler og linjer som friluftsliv, musik, teater eller andet. Der findes også efterskoler med fokus på ordblinde eller til dem der måske har brug for ekstra hjælp med det faglige.

Først og fremmest skal du finde noget der interesser dig. Og her skal du udvælge 3 skoler, som i med fordel kan besøge på efterskolernes dag 2021. Helt ligesom du kan booke et besøg, og tage et kig på omgivelserne, eksisterende elever og undervisere.

Du kan danne dig et overblik over mulighederne på Efterskoleforeningens hjemmeside, hvor du finder alle efterskoler i Danmark.

Ledig pladser?

At tage 8, 9 eller 10 klasse på efterskole er populært. Og du har måske fået gode anmeldelser på skoler fra andre, og ønsker at skrive op til en plads på en af disse. Men mange skoler er populære, og derfor skal du være ude i god tid, hvilket kan være mange år i forvejen. Derfor bør i undersøge i god tid, hvor lang tid før man skal booke en plads for at blive optaget på skolen.

Placering

Du flytter næsten hjemmefra, når du tager på efterskole. Dog tager mange hjem i weekenderne, men der er dog også obligatoriske ture og ophold på skolen i weekenderne.

Derfor skal i også nøje overveje placering af skolen i forhold til hjemmet. Der kan blive rigtig meget transport, når du/jeres barn skal hjem eller i skal mødes. Derfor kan det selvfølgelig være en sjov oplevelse at ”flytte” til den anden ende af landet, men dog både økonomisk og meget tidskrævende.