Det er et arbejde at sætte loft op selv, men gør man det rigtigt, så bliver det fuldt ud lige så pænt, som hvis en professionel håndværker havde gjort det. Og der er altså noget skønt ved at kigge op og vide, at det her har vi selv gjort og gjort os umage med. Et smukt loft fuldender rummet. Det er vel nærmest rummets himmel. Smukt ser det ud, men der er en måde at få det helt op at spille på. En allersidste finish til at toppe det hele.

Hvis du kanter dit loft med skyggelister, så bliver det ikke meget bedre. Det fuldender lige projektet og får det til at se hundrede procent overbevisende ud. Og det er ikke svært at sætte skyggelister op. Du kan sagtens klare det selv. Det kræver ikke meget værktøj, og det forskønner hele rummet på bedste vis. Du vil glæde dig til at beundre dit værk, når du er færdig. Og du vil glæde dig til at vise familie og venner det smukke loft. Nu med skyggelister.

Planlægningen er til at overse

Det er ikke svært at sætte skyggelister op, og du kan sagtens gøre det selv. Du kan sagtens bruge en almindelig sav og en smig-måler, så er du godt kørende. Husk at måle præcist op og noter målene, så du er sikker på at få savet dine skyggelister ud i den rigtige længde. Test op mod loftet undervejs, så skulle du være på den sikre side.

Når dine skyggelister er savet ud i de rigtige længder og i smig, så hjørnerne passer, så skal de sættes fast. Du kan gøre det på den gode gammeldags måde med hammer og søm, eller du kan købe en sømpistol og skyde dem op. Begge dele holder fint og giver et smukt resultat.

Hjemme under loftet

Når du er færdig med opsætningen og har ryddet af og møbleret dit rum, så kan du hver eneste dag nyde synet af dit værk. Stuens loft med skyggelister, der hæver sig højt og stråler af selvgjort velgjorthed. Der er noget skønt ved at gøre det selv.