Danmark er nok et af de steder i verden, der har den største interesse i campingvogne. Der er et eller andet ved camping, der bare passer rigtigt godt, til os danskere. Vi elsker at komme lidt væk fra hverdagens stress og jag, og det gør vi i den grad, når vi flytter ud på en campingplads. Modsat et lejet sommerhus eller en tur på resort, så bevarer man hyggen, når man tager på ferie i en campingvogn. Den er indrettet helt som man selv ønsker det, og der er ingen andre mennesker, der har sat fod i den. Den er altså en slags andet hjem: man føler sig altid godt tilpas i den.

Det kan dog godt være en dyr affære, sådan at have sig en campingvogn. Regner man alle udgifterne sammen, så er det selvfølgeligt stadig en billig måde at tage på ferie på. Det er langt billigere at eje og vedligeholde en campingvogn, end det er at rejse sydpå med familien et par gange om året. Men bare fordi en campingvogn er billigere end alternativerne, betyder det ikke, at det ikke stadig kan være en stor udgift. Man skal betale vægtafgift, håndtere løbende reparationer og så videre. Hvis nogle af disse penge kunne spares, så kunne man få endnu mere ud af sin sommer.

Der er heldigvis et smart trick der gør, at du kan spare tusindvis af kroner på din campingvogn. Jeg har altid været typen, der har holdt styr på alle mine udgifter. Jeg er nørden, der altid har gang i mindst 5 forskellige regneark. Det var på den måde, at jeg fandt ud af, hvor mange penge jeg reelt brugte på at vedligeholde min campingvogn. Det var sjældent særligt store udgifter, men det viste sig, at der var rigtigt mange af dem. Jeg tænkte, at det måtte være muligt, at skære ned på behovet for så mange reparationer.

Jeg spurgte derfor min lokale mekaniker hvad der forårsagede alle disse problemer. Svaret var meget simpelt: vind og vejr. Selv moderne campingvogne kan ikke undgå at blive slidt ned, når de konstant udsættes for kraftig sol og litervis af regn. Det sker ikke så ofte om sommeren, når campingvognen rent faktisk er i brug. Men når vejret ikke længere egner sig til camping, så står campingvognen jo stadig og tager imod det barske vejr.

Så jeg valgte at investere i en dobbelt carport til vores hjem. Det var noget jeg længe havde ønsket mig, men som jeg ikke rigtigt syntes jeg kunne forsvare. Vi har mange ting at bruge penge på i vores lille hjem, og en carport virkede lidt som en luksus-ting. Men da jeg regnede på det var det tydeligt, at en dobbelt carport faktisk var en god investering. Den ville kunne beskytte både bil og campingvogn imod vind og vejr. Det ville spare os mange penge på vedligeholdelse og reparationer fremover!