Da jeg var til en fest for nyligt, var jeg i den heldige situation, at jeg blev introduceret til nogle helt nye mennesker. Jeg er altid glad for at lave nye venskaber, men det sker ret sjældent, da jeg sjældent føler behovet for at tage ud og sige hej til fremmede. Men festen åbnede op for muligheden, og nu fik jeg altså igen chancen for, at se verden fra et nyt perspektiv. Det er nemlig det fantastiske ved at tale med andre mennesker: man får en chance for at se verden igennem deres øjne. Samtidig får man muligheden for at dele ud af ens egne vinkler på tingene. En samtale behøver ikke engang at være særlig dyb for at have den effekt: selv en snak om vejret afslører meget om, hvor forskellige vi er.

På et tidspunkt i løbet af samtalen modtog jeg at kompliment på mine bukser. Jeg går ret meget op i mode, så jeg var selvfølgeligt rigtig glad for at få det kompliment. Jeg takkede mange gange, og sagde, at det faktisk var mine yndlings-bukser jeg havde taget på. Det fik en af de personer, som jeg lige var blevet introduceret til, til at se lidt undrende ud. Hans ansigt fik nogle lidt sære rynker, og så sagde han ”yndlings… bukser? Er det noget folk har?!”.

Nogle ville måske blive forarget over sådan et spørgsmål, men jeg elsker den slags. Når nogle kan undre sig så meget over noget, der for dig er helt normalt, så er det en åbning ind i en ny verden. Det er en mulighed for at have en samtale, der kan udvide din horisont og give dig et indblik i, hvordan andre mennesker tilgår livet.

Det viste sig, at han aldrig havde haft en oplevelse med bukser, der var bedre end ”neutral”. Det var bare noget man var nødt til at have på, så man ikke var nøgen. Han havde haft oplevelser med bukser der sad dårligt, eller på anden måde var ubehagelige, og dem kunne han selvfølgeligt ikke lide. Et par bukser kunne altså godt være irriterende, og det betød, at andre bukser så var ”okay”. For ham var et par ikke-generende bukser altså det bedste man kunne håbe på.

Det fandt jeg både fascinerende og en anelse trist. Så jeg fortalte ham min tilgang til, at finde sine drømmebukser. Det er faktisk ganske simpelt: tag hen i en butik, og køb et par bukser, mens du ikke har et behov for nye bukser. Hvis vi kun køber tøj, når vi har akut brug for noget at have på, så bliver vi utroligt lavpraktiske i vores tilgang. Vi prøver kun tøj på ind til noget er ”okay” – så snart vi finder noget der er acceptabelt, så er vores problem løst, og vi kan komme hurtigt videre. Men hvis du handler uden et akut behov, så kan du være langt mere tålmodig og kræsen. Du prøver mange flere par bukser på, mærker virkeligt efter, og køber kun nogle bukser, hvis de er virkeligt fantastiske.