Måske føler du at der er på tide at få skrevet alle dine indre tanker ned for at det kan hjælpe på den indre uro du føler. Eller måske føler du, at du sidder inde med så mange gode livsråd. som du gerne vil dele med omverdenen. Eller måske er du super god til enten madlavning, biler eller har virkelig god tøjstil. Der er mange grunde til at man kan og vil starte en blog. Måske har du en hel anden grund.

Lav din egen blog gratis:
Det kan være meget svært at overskue, hvilken hjemmeside som skal være vært for din blog. Mange tror at det koster penge at starte en blog, og det gør det også i nogen tilfælde. Men man kan sagtens oprette en gratis blog, for hjemmesider som Blogger, Blogspot og WordPress tilbyder dig nemlig gratis at blogge om lige præcis hvad du har lyst til.

Søg inspiration:
Måske kender du en veninde eller ven som blogger og er super god til det. Ved at få lov til at kigge dem over skulderen mens de blogger kan du se, hvordan det hele foregår. Dette kan gøre det meget nemmere for dig at få startet op. Hvis du enten ikke kender nogen der blogger, ikke vil have at nogen skal vide at du vil starte en blog eller du er typen der bedst kan lide at gøre tingenen selv, så kan du også søge inspiration hos nogle af de kendte bloggere. Deres blogs kan give gode ideer til indhold, layout, opbygning og så videre.

Et blog layout der passer til dig og din blog:
Når man skal starte sin blog er noget af det første og vigtigste: Layoutet. Hvilket blog layout vil du have? Vil du køre farvetema, hvor alting inklusive billeder, skrift og baggrund skal være i pastelfarver? Er der en speciel skrifttype alle dine blogindlæg skal være skrevet med? Skal dine blogindlæg have samme længde og opbygning? Det er meget vigtigt at ens blog på en eller anden måde har en form for tema, for hvis der sker for meget på bloggen kan det nemt virke forvirrende, stressende og klumset, og det skal jo helst ikke ske, for så kan folk ikke finde ro til at læse dine kloge blogindlæg. Mange vælger også at have en form for menu oppe i toppen af bloggen med flere forskellige underemner, hvis bloggen fx er om mode kunne undertemaerne være: hverdagstøj, festtøj og nattøj. På den måde bliver det mere overskueligt for dig og dine læsere. Mange vælger også at gøre dette, hvis de har flere forskellige emner de vil skrive om, for så behøver man ikke vælge et overemne.