Skal du til fødselsdag, indflytterfest eller blot besøge en ven eller et familiemedlem, der netop er flyttet til Århus? Så er du måske på udkig efter gode idéer til, hvad man kan give sådan en ’ny udklækket’ århusianer i gave. Hvis det er tilfældet, er du landet det helt rigtige sted, for vi vil her præsentere dig for nogle forskellige bud på, hvad man kan forære personer bosat i Århus!

En Århus plakat hører til i en århusianers bolig
Det første bud på en mulig gaveidé er en Århus plakat, der kan hænge og pynte i boligen. En Århus plakat kan være en grafisk illustration af byen eller det kan også det være et slags gammeldags bykort, som viser byen set oppefra. En Århus plakat er en helt oplagt gaveidé til den ’nye’ århusianer, da den både ser flot ud og samtidig viser alle, hvor meget han/hun holder af sin nye by.
Du kan også overveje, om personen skal have to by plakater – en Århus plakat og en plakat af den by personen oprindeligt kommer fra. Så kan man have de to illustrationer til at hænge side om side, og på den måde kan modtageren mindes alle de gode stunder, som de to byer har bragt med sig. En Århus plakat kommer i mange farver og størrelser, så du kan frit vælge den, som passer bedst til modtageren og hans/hendes bolig. Fuldend gaven ved at købe en smuk ramme til, og så er gaven ellers klar til at blive hængt op med det samme.

Lær byen bedre at kende
Som ny tilflytter kan det tage noget tid at lære byen ordentligt at kende. Derfor er en oplagt gaveidé at invitere personen på udflugt i egen by. Århus kan byde på mange spændende ting, hvilket også betyder, at der er masser af muligheder at vælge i mellem. Du kan fx invitere personen ud på et af de flotte museer, som Århus har. ARoS er et must see, med den flotte regnbue installation på taget og de mange flotte kunstværker, og er uden tvivl et kendetegn ved Århus. Moesgaard museum lidt udenfor byen er bestemt også et besøg værd, og byder på spændende historie. Derudover er der Den Gamle By, Marselisborg slot og Tivoli friheden, som også er gode og flotte steder at slå et smut forbi.
Du kan også invitere på brunch, frokost eller aftensmad på én af de mange gode restauranter og caféer i byen. Eller nyde en kold øl i solskinnet ved Åboulevarden, hvor der altid summer af liv og glade dage.
En lidt anderledes gave, som også handler om at lære byen bedre at kende, er en guidet tur med en hjemløs. Udover at pengene går til et godt formål, vil modtageren af gaven også opleve byen fra en helt anden vinkel. Uden tvivl en helt unik måde at opleve Smilets by på.
Uanset hvilken ting du vælger skal det nok blive en god oplevelse – de bedste gaver er nemlig dem vi kan dele med dem vi holder af!