Det er altid spændende at kigge sig om efter ens næste bil. Hver gang man får øje på en ny bil – eksempelvis en trofast kending som en Ford fiesta – så kan man gå og dagdrømme om, hvordan det mon føles at køre rundt i lige præcis den model. Vi kan løbe alle mulige scenarier igennem – fra eventyrlige turer ned igennem Europa, og til helt basale hverdagsting – og næsten føle, hvordan det ville være, at eje den ene eller den anden bil. Det kan være ligeså sjovt at dagdrømme om en luksus-bil, som om en familiebil, hvis bare man kører de rette scenarier igennem i sit hoved. En bil er et værktøj, og det betyder, at biler løser problemer. Intet er mere tilfredsstillende end at løse et problem rigtigt godt, med et lækkert stykke værktøj. Det er lige præcis denne ”problemløsning” der er så mentalt stimulerende, når vi forestiller os hvad en bil kan gøre for os. Vi ser og mærker, i vores sind, hvordan en bil gør vores liv lettere, mere behageligt og i sidste ende sjovere og mere frit.

Den dejlige oplevelse som det er, at overveje de forskellige muligheder, kan dog hurtigt møde en brat opbremsning, hvis man er så uheldig at møde en irriterende bilsælger. Der er heldigvis langt imellem de hovedpine-inducerende bilsælgere i dag, da langt de fleste forhandlere har opdaget, at det ikke er noget der er godt for forretningen på sigt. Enhver stor bilforhandler i dag har indset, at en sælgers primære opgave bør være at støtte dig som køber i, at lave det valg du vil blive mest glad for. Hvis de snyder dig til at betale overpris for noget, eller købe en bil der slet ikke passer til dine behov, så vil det ødelægge deres ry. Du vil aldrig handle der igen, og du vil advare alle du kender om, at de ikke er til at stole på. En hurtig fortjeneste her-og-nu er altså ikke noget værd, hvis man ingen kunder kan få i fremtiden.

Men bare fordi de store bilforhandlere har lært det, så betyder det desværre ikke, at vi er blevet helt fri for de lidt for smarte bilsælgere. Der er stadig nogle sælgere derude, der tænker alt for kortsigtet og er grådige efter at sælge dig den forkerte bil til overpris. Hvad gør man, hvis man støder på sådan en type?

Hvis det er muligt, så kan du selvfølgeligt bare sige ”nej tak”, og købe din bil hos en forhandler der har større respekt for sine kunder. Men når det ikke er muligt, så er der fem ord, der tvinger sandheden ud af bilsælgeren. De fem ord er: ”På internettet stod der at…”. Det er i dag så let at slå biler op på internettet, før man møder op hos forhandleren, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at gøre det. Med bare nogle få minutters research vil du allerede vide, hvad andre sælger samme bil for (både brugt og fra ny), og har også alle de andre fakta til rådighed. Når først en bilsælger ved, at du har gjort dit hjemmearbejde, så giver de typisk op, og begynder at sige sandheden – de ved, at de ikke kan slippe afsted med andet.