Har du et ønske om at tabe dig, men det virker bare ikke? Selvom du træner utroligt meget, tager i fitness centeret og endda kører på kondicyklen derhjemme, hjælper det bare ikke? Jamen, det er der nogle gode forklaringer på. I denne artikel finder du 6 hyppige årsager til, hvorfor du ikke taber dig, selvom du træner afsindig meget. Det du spiser er 80% af at tabe din vægt. Træningen udgør kun 20%.

 

 

  1. Du træner på den forkerte måde

Når du træner er det vigtigt, at du har en god stilling. Træner du på den forkerte måde, kan det være, at du slet ikke bruger musklerne, som de skal bruges.

Tager du i fitness og laver styrketræning uden at blive introduceret til det først, begår du en fejl. Det er vigtigt, at du får den rigtige funktion af hver bevægelse og det er også med til at forebygge evt. skader. Du bør i dit træningscenter få spurgt en professionel eller måske endda starte med en personlig træner? Det er dog vigtigt, at du træner på den rigtige måde.

 

  1. Du drikker meget alkohol

Rigtig mange, der træner knokler ekstremt meget og får en pæn muskel masse, men rigtig mange ødelægger disse fortjenester, når de drikker alkohol. Alkohol har nemlig en stor påvirkning i muskelvæksten og i senerne. De tomme kalorier fra alkohol tager over de kalorier du har mistet under træning.

 

 

  1. Du spiser billige proteiner

Protein er vigtigt, for at musklerne vokser og at du mister mange kilo. Dog er de købte proteiner fra supermarkedet ikke altid den bedste løsning. Mange er fyldt med allergener, imprægningsmidler og overskud af sukker, der kan støde dit endokrine system og gøre det sværere for dig at tabe vægt. Fedtforbrænding er det første step, før du kan begynde at tabe vægten, men stoppes denne proces, taber du ikke noget overhovedet. Desuden kan disse billige købte proteinbarer være dårlige for din sundhed.

 

 

  1. Du er dehydreret

Vand skal være det du helst skal indtage før du træner eller starter på dit løbeprogram. Især hvis du ønsker at tabe dig. Forskningen viser, at styrketræning, når du er dehydreret kan fremskynde dit hormonniveau og forhindre musklen i at vokse med op til 16%. Det er nødvendigt at drikke omkring 2 liter vand om dagen, for at kroppen får den ønskede mængde af væske.

 

  1. Du spiser den forkerte mad

Har du fået lavet en kostplan? Tænker du meget på din kalorieforbrænding? Du ønsker nok et hurtigt vægttab – og derfor er de også vigtigt, at du har en sund kostplan. Det er vigtigt, at du spiser en masse proteiner efter du har trænet. Går du på slankekur og laver en surrealistisk kostplan, bør du overveje om du overhovedet får de nødvendige vitaminer.

Det du spiser er 80% af at tabe din vægt. Træningen udgør kun 20%. Du bør indtage en masse komplekse kulhydrater såsom kartofler og brunt ris.

Når du ikke træner så meget, på dine ”rest-days” bør du indtage proteiner og grøntsager og ikke så mange komplekse kulhydrater. Du bør desuden også undgå hvidt brød, sukker, smør og fedtholdige fødevarer. En god regel er: Kig på ingredienserne bag på den købte varer. Den med mindst ingredienser i, er det bedste. Og den, der indeholder ord du slet ikke kan udtale, bør du nok stille tilbage.