Medlemstallene i de danske træningscentre eksploderer i disse dage, og det er snart de færreste, som ikke kender eller anden, der er stolt medlem af et fitnesscenter. Men det handler ikke kun om at kunne berette om et medlemskab i et fitnesscenter. Det handler også om resultater, for hvad er det værd, hvis du ikke også kan vise nogle nye store flotte muskler? Måske har du ikke haft den store succes med din styrketræning, men her giver vi dig 5 grunde til at din jagt på store overarme og en trænet krop har slået fejl:

 

  1. Følger ikke et ordentligt program

Det er vigtigt, at man har et fastlagt træningsprogram, som passer til en. Dvs. hverken så hårdt, at man risikerer at få skader, men på den anden side heller ikke så let, at træningen ikke nytter noget. Man kan med fordel lægge et program i samarbejde med en personlig træner, der har forstand på det og kan tilpasse et program til dig.

 

  1. Fokuserer på de forkerte øvelser

Hvis du vil opbygge store muskler skal man selvfølgelig have fokus på isolationsøvelser, men mange glemmer helt at fokusere på de store grundløft; bænkpres, dødløft og squat. At huske disse i sin træning er altafgørende, hvis man vil opbygge styrke og muskelstørrelse.

 

  1. Glem ikke coretræningen

Herudover glemmer mange coretræningen, dvs. de husker at lave masser af diverse maveøvelser i håb om at få en markeret mave, men de får aldrig trænet alle coremusklerne. De glemmer ryggen, men får en stærk mave. Dette kan mindste mulighed for styrkeforøgelse i andre øvelser, og endda for nogle, endda give rygproblemer.

 

  1. Ikke en ordentlig kost

De fleste er nok klar over, at de bliver nødt til at spise nok, hvis de skal opbygge muskler, og hvem har ikke hørt klicheen: ”Uden mad og drikke, duer helten ikke”? Den typiske fitnessgænger er også klar over, at man skal have protein. Derfor tager mange proteintilskud ofte i form af proteinpulver.

De fleste har dog ikke helt styr på deres kost. Hvis man ønsker optimale resultater, skal man ikke kun have nok protein, men også de rigtige forskellige proteiner. Herudover er det vigtigt, at man får de vitaminer og mineraler, som man har brug for. Det kan faktisk give god mening at opskrive den mad, man spiser i en typisk uge. Herefter kan man undersøge, om man får tilpas gennem maden, eller om man bliver nødt til at tage vitamintilskud.

 

  1. Du får ikke nok søvn

Det er ikke, når du står og pumper jern, at du får store muskler. Ganske vist kan du få et såkaldt pump, men dine muskler bliver altså ikke stærkere her. Den rigtige vækst og styrkeforøgelse sker, når vi sover. Søvn spiller en helt afgørende rolle i opbygningen af muskler, så du skal sikre dig, at du både får nok søvn, og at din søvnkvalitet er høj.

 

Her har du fem grundsten, som er absolut nødvendige, hvis du vil opbygge styrke og store muskler. Ikke kun for dine musklers skyld, men også for din sundhed. Så du bør tjekke efter, om du mangler nogle af de fem aspekter omtalt i artiklen: et godt træningsprogram, grundøvelser, coretræning, kost og søvn. God træning!